Pressklipp

”This band evokes the multitudes to tremendous outbursts of enthusiasm!”
(Wild Bill Davison)

”Die schwedische Jazzband Trattbandet gab in der Tribune auf der Rennkoppel ein vielbeklatsches Konzert” (Dierk E. Seeburg/Bad Segeberg)

”Uber vier Stunden bot die schwedische Jazz-Formation Trattbandet im Alt-Kaki Musik der Extraklasse. Viele Zuschauer forderten spontan: Die Schweden sollen wiederkommen”
(Klaus-Ulrich Tödter/Kaltenkirchen)

”Trattbandet, årets klara publikfavoriter, vann sina beundrare inte bara för den omfattande repertoaren från blues till swing, utan också för ett lysande spel och smittande spelglädje”
(Bodil Bohman/Jösse-Jassen Arvika)

”Publiken var bokstavligt talat med på noterna. Det var tradjassälskarnas julafton!. Publiken stod upp och applåderade när söndagens konsert var slut. Applåderna var längre än vanligt. Lennart Gedda tackade Trattbandet för en helt fantastisk konsert.”
(RUNA/Seffle Jazzclub)

”Trattbandet med tradjazz på repertoaren gav en förträfflig konsert på Centrumbion i ondags kväll. Med fart och fläkt och med gott humör avverkade man ett tjugotal nummer ur New Orleans- och Dixiemusikens spelböcker. En och annan låt från den något yngre swingepoken fick också en kärleksfull behandling av dessa skickliga herrar musikanter”
(Juris Martinsons)

"Annars är det mest gladstomp för hela slanten….. Bosse Bergendorfs skrovliga kornett växlar med Kaj Stridell , som berättar skrönor med sina saxar- Mest tycker jag om den lite sammetsklädda tonen i hans barytonsax. Anders Alm sprider silverbäckar i klarinettens övre register. ... ..Detta är musik att bli glad till, inget annat..."
(Gustaf Berglund, vlt)

”Trattbandet är ett begrepp inom den här sortens jazz.... Det var en hel del gamla klassiker som bjöds och detta på ett mycket tilltalande sätt. Inte minst behagligt var Kaj Stridells mustiga baryton, som låg som en stadig klangmassa i botten. Han svarade också för mycket förnämligt solospel. Inte minst i balladerna, där han bjöd på hisnande vackert, och enkelt, spel. Annars var det klarinettisten Ander Alm som tog de flesta pluspoängen som solist. Han spelar smakfullt och har massor av idéer, spelade njutbar och teknisk tradklarinett Han svarade också för en härlig sånginsats i gamla 'Hard hearted Hannah'... "
(Bertil Danielsson, Ludvika)

”Trattbandet var det enda bandet vi inte hade hört något av i förväg. När det spelade i foyern var det ett enormt tryck ! De fick publiken med sig! Det pågick musik på många ställen runt i huset men ingenstans var det sådan stämning som i foyern."
(Joep ten Oever, Breda)

(Wild Bill Davison gästsolist) ”Olles Trattband blev han förtjust i. Speciellt saxofonisten Kaj Stridell och pianisten Nicke Andersson fick massor av beröm i pausen Men hela bandet gjorde ett jättefint jobb”
(Gunnar Holmberg, vlt)